”Det normala är att vara frisk”

Jag heter Joonas och jag jobbar med kroppens självläkning

Första stycket om vem du är, var du finns, familj, hur länge varit företagare, mottagning etc. kankse en mening om vad du gör på fritiden.

Andra stycket om varför du gör det du gör. Att du vill jobba med självlääkning, roten till problmet. Du ser potentielen i alla kunder, alla kan sjålvläka. Du är inte ”mirakel healern”, du är ”verktyget”, du hjälper bara deras kroppar att aktivera läkningen i sig själv.

Hur det började

Efter gymnasiet sökte jag in till Norrvallas massörlinje. Jag visste efter utbildningen att jag var i rätt bransch, men massörsyrket var inte rätt för mig. Mina föräldrar tipsade om kotsättningslinjen i Kaustby, vars behandlingsteknik jag inte kände till sedan tidigare.

Efter ett par timmar in i undervisningen var jag såld för metoden och min resa som kroppsvårdare fick en ny början. Hjärnan och hjärtat var helt med i metoden men händerna, eller rättare sagt fingertoppskänslan, hängde inte riktigt med. Det fick mig att ställa mig själv den viktigaste frågan i början av min karriär:

“Vem har den bästa fingerkänslan?”

Det första svaret som dök upp var: en blind person. I det ögonblicket bestämde jag att lägga alla anatomiböcker samt allt som hade med med kroppsvård åt sidan. Nästa dag lånade jag en tjock mapp med blindskrift från biblioteket. Jag studerade en timme om dagen och efter två veckor kunde jag läsa meningar med ögonen slutna. “Nu är jag redo!” och lämnade in mappen tillbaka till biblioteket.

Nästa rygg jag kände på var något helt annat. Min svagaste länk blev istället mitt starkaste redskap. Jag kunde nu kotsätta på det sätt som min lärare undervisade: händerna ska veta bättre än hjärnan.

Att ha känsliga fingertoppar har också sina lite besvärliga sidor. Hastigt kunde jag känna var jag fann mig begränsad och behövde utveckla mig själv. Jag började strax leta efter fortsättningsutbildning från annat håll eftersom det fanns ingen fortsättningskurs i Kaustby vid tillfället.

Mina händer funkade som en kompass för mig. Genom känslan och resultat gav mig riktningen vart jag är påväg. Det har blivit en hel del olika utbildningar genom åren, och många av de nya teknikerna har jag integrerat i behandlingsmetoden jag använder. Men vissa har jag också fått strunta i. 

Hur jag jobbar idag

Under hela min karriär har ordet resultat varit väldigt viktigt för mig. Vad är det som ger ett bra resultat? Jag har försökt få förståelse för vad som händer under “mirakelläkningarna” som nu som då sker i min mottagning. Frågan jag sökte svar på var:

Hur får man kroppen att läka sig själv?

Precis som mitt företagsnamn (Wellmaker = make you feel well) indikerar så var denna frågeställning nyckeln till det jag försökt uppnå.

Jag har nämligen alltid velat jobba mera med att hitta grundorsaken till problemet och faktiskt läka kroppen, istället för att bara underhålla problemen.

Jag började därför runt 2020 söka efter utbildningar med självläkning i fokus. LIFE Therapy och Zone Technique blev så småningom inkluderade i mina behandlingsmetoder.

Pete från Zone School of Healing visade mig sin kiropraktikstil och för att vara ärlig var jag förvånad och lite skeptisk till en början. Förvånad över att jag kände igen hur han justerade olika kedjereaktioner i kroppen. Skeptisk över hur “enkelt” han fick allting att låta. När Pete sa “Låt inte dig bli lurad av hur enkelt allt låter”, visste jag att jag ska fortsätta lita på mina händer och ge denna metod en ärlig chans.

Med det sagt så märkte jag direkt skillnad på mina kunder. Resultaten blev märkbart bättre efter att jag börjat använda Zone Technique -principerna och “mirakelläkningarna” dyker nu upp oftare än förut. Att hjälpa mina klienter att aktivera självläkning i kroppen var nyckeln till att behandlingarna skulle “hålla” och faktiskt ge bestående resultat.

Jag börjar komma närmare och närmare till det som kiropraktik handlade om i början, dvs att läka inre organ. Det visade sig att kiropraktik också är väldigt effektivt mot led- och muskelvärk.

Det gör mig glad att klienter söker hjälp för också annat än led- och muskelvärk. En mening till jer, varför he?

Lite längre ner på sidan kan du läsa mera om de olika behandlingarna jag erbjuder.