Andning och välmående hör ihop

Då det kommer till andningen skall vi ta modell efter spädbarnen. Lungorna fylls ända ner och magen putar ut vid varje inandning. Diafragman utvidgar sig neråt och åt sidorna, precis som den är konstruerad till. De flesta vuxna gör precis tvärtom. Bröstkorgen fylls uppåt och det resulterar med att du andas snabbare, hyperventilerar med andra ord. Eftersom barn kopierar beteenden av vuxna så tar det inte lång tid förrän barnen börjar andas på samma vis.

Andning och välmående hör ihop. Andningen är första hjälp vid alla hälsotillstånd. Men då det kommer till att göra en ändring i sitt hälsotillstånd så tänker de flesta direkt på att göra något åt kosten. Tänk istället på det ur denna synvinkel. Kroppen klarar sig utan mat i 3 veckor, utan vatten i 3 dagar och utan syre i 3 minuter. Vår andning är mycket kraftfull men också väldigt känslig. Men den behöver tränas och skötas om. Vid utandning öppnas kärlen i kroppen och kroppen slappnar av. Med andningsträning kan man därmed släppa på spänningar i kroppen, vilket är något väldigt många skulle behöva i dag.

Hur jobbar jag?

Jag är utbildad andningsinstruktör och lymfamassör. En korrekt andning är direkt avgörande för att lymfasystemet ska fungera, andningsmusklerna fungerar nämligen som pump för lymfasystemet. Jag använder mig av kinesiologi (muskeltestning) för att testa andningsmusklernas kondition och för att släppa blockeringar i dem. Resultatet vi söker är starkare andningsmuskler och därmed en starkare pump som orkar köra igång lymfasystemet. Efter detta kan en lymfamassage göras.

En andning- och lymfabehandling kan behövas vid:

  • smärta och svullnad
  • stress och trauma
  • ångest
  • lymfödem och lipödem
  • cirkulationsstörningar
  • efterbehandling av cancer
Boka tid här